Bloggkalender

«april 2019»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Opererad
Ovisst
Oplanerad vila
Vilken helg👌🏼
Infektion UNS
Vår☘️🌷
Döv🙉
The bottom is nådd
Vårt måndagsexemplar
Två till priset av en

 

Besökare idag: 32
Denna månad: 527
Totalt: 43531

Blogg

Upp o ner..

2018-08-27 18:14

...ris o ros, vin o vatten, toppar o dalar o glädje o besvikelse. Vilken tur man har som har en hobby som gör att man får känna så mkt.

Jag röntgade Tjolantas armbågar i torsdags. O som veterinären höll med om så är jag lite tramsig som kollar fram nu o bak sen. Men vad gör det att jag är lite tramsig? Jag kan köpa att superhöfter är klara o fina redan nu o kanske har hon det. MEN om hon inte har det o jag skulle kollat nu kanske hon hade fått ett C som följd. Då skulle hon få leva med den bokstaven hela sitt liv o folk skulle tycka en massa om hon gick i avel. Väntar jag så ökar chansen att det blir A el B o alla bokstavsfanatiker blir glada. Hade rasens enda problem varit dåliga höfter så skulle såklart bara hundar med A höfter på 1-årsdagen användas i avel. Men idag tycker jag det finns problem både med hälsa o när det gäller det mentala så då tänker jag fibbla lite för att öka chansen att få godkända höfter. Hellre en hund som har B på 2årsdagen än en 1-årig A-hund med halsproblem o dåligt viltintresse. Att jag kollar armbågarna nu beror på min rädsla för olyckor/skador på armbågarna. Då går det ju inte att säga om de va fina innan eller ej.

Vaknade med hjärtklappning lördagmorgon då jag hade drömt att hon hade 3or på båda armbågarna. Men med internet o hunddata på armlängds avstånd kunde jag kolla innan jag gick upp o möttes av ett UA. Inte ofta jag går upp så tidigt med ett stort leende på läpparna. Leendet satt kvar hela dan då vi va på Ellinge Game Fair. Vi stod i SSRK´s monter på em o Yes o Tjolanta njöt av alla klappar o godisbitar de fick av folk. Fick gång på gång berätta vad de var för ras o att golden faktiskt kan fundgera som jakthund. Fick mkt beröm för deras sätt o jag är extra stolt över att den unga lantisen Tjolanta klarade av mässmiljön så bra.

0F8F8C44-F07B-4B23-9C28-3F9610D17FF6

Igår va jag tillbaka på Ellinge o med mej hade jag Nice. På agendan stod stod start på SGL´s noviceprov, walk-upprov m dummies i betor. Grabben va pigg o alert som vanligt men han kändes fin o med mej. Vi hade nr 10 o kom in ganska snbbt. Han gick ok vid sidan men när vår dummies va i luften så spande han efter en hare som hade skrämts upp några meter ifrån oss. Han hoppades såklart att det va den som skulle bli hans apport. Det kändes därför bra att han snabbt släppte den när jag vände upp honom mot den linjen som skulle ta honom till markeringen som jag hade sett. Han tar en snygg, snabb o spikrak linje mot nedslagsplatsen men när han är typ där dummien är o jag blåser stop för att få honom att leta så hörs inget . Jag har ju varit med om att hunden inte hör pipan men paniken blir total när ingen hör det som ska komma ut ur den förbannande pipan. Testar domarens pipa men hon har en annan sort så det återstår bara att kalla in honom med rösten o tacka för oss . Jag va så jäkla arg o besviken!!! Men av skadan blir man vis men aldrig rik. Nästa gång kommer jag ha två eller kanske tre pipor i bandet.

 DA5679DE-B63A-4FAB-B7EE-155E37299C4D

Som sagt det bjuds på alla känslor i den här branchen. O om några veckor kan jag skratta åt piphistorien....