Jag som har den här hemsidan heter Nina Johansson o bor med sambo Christian o hundar en bit utanför Hässleholm. För att försörja mej o flocken jobbar jag som sjuksköterska, ett jobb jag verkligen älskar.

Har haft hund sen jag var 12 år då jag efter mycket tjat på mamma o pappa fick en Tibetansk Spaniel vid namn Joker. Tre år senare fick jag min första retriever, en flat vid namn Zorro. Efter Zorro kom flatten Tiger o sen kom goldenkillen Texas in i mitt liv. O sen har de fortsatt med Gyllene långhår. Idagsläget bor 5 golden här o för att liva upp det hela lite så finns oxå en springer spaniel som hussen ska få ordning på.

Har från början gillat att jobba o träna med hundarna o har sysslat med lite allt möjligt, lydnad, vilt-o personspår o Texas  är godkänd räddningshund. Men det jag har fastnat för o det enda jag sysslar med nu är jaktapporteringen. Tränar, startar på prov samt är med på jakter på hösten. Har inte jägareexamen själv men det kanske kommer.....

1 mars 2013 blev mitt kennelnamn godkänt av SKK. Att ha en liten uppfödning känns som en naturlig fortsättning på mitt hunderi. Älskar att nörda ner mej i stamtavlor, tycker det är spännande att se vad det blir av blandningen av två hundar o vill jobba för att få fram bra golden för jakt o prov.

Målet med uppfödningen kommer vara att få fram hundar till förare med höga ambitioner o krav inom allra första hand retrieverapporteringen. O antagligen kommer de även fungera inom andra "jobbdicipliner". Men de kommer inte funka i utställningsringen. I feb 2015 föddes den första Yesrievaren o jag hoppas att det såsmåningom kommer fler.

IMG_0015